Srednjim i malim preduzećima iz BiH omogućena sredstva u okviru EU programa COSME

Od 3. juna ove godine, nakon potpisivanja Sporazuma između EU i BiH u Briselu, mala i srednja preduzeća i preduzetnici iz Bosne i Hercegovine će moći učestvovati u COSME Programu konkurentnosti preduzeća i malih i srednjih preduzeća.

Učešće u ovom programu je velika šansa malim i srednjim preduzećima u BiH za pristup fondovima i projektima EU, a glavni korisnici ovog programa će biti preduzetnici kao i građani koji žele osnovati vlastiti biznis (samozaposleni), mladi i žene poduzetnice koji su suočeni sa poteškoćama u postupku realizovanja poslovnih ideja.

COSME je program Evropske sa opštim ciljem unaprijeđenja konkurentnosti i održivosti malih i srednjih preduzeća te predviđenim trajanjem od 2014. do 2020. godine i budžetom od 2,3 milijarde eura.

Na sljedećem linku možete naći listu partnera Mreže Enterprise Europe u Bosni i Hercegovini:  http://een.ec.europa.eu/about/branches/bosnia-and-herzegovina.

Više informacija o Programu je dostupno na portalu Generalne direkcije za unutrašnje tržište, industriju, mala i srednja preduzeća i preduzetništvo na stranici http://ec.europa.eu/growth/smes/cosme/.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s